Groenvoorziening Vercammen bvba

Bredestraat 111
2580 PUTTE

TEL 015 76 00 71
GSM 0497 54 93 26

info@tuinenvercammen.be


Click anywhere to close.

Tuinen Vercammen Text LogoTuinaanleg

De realisatie van een ontwerp levert niet alleen een prachtige leefomgeving op, maar ook een natuurlijke waaier van verkwikkende geuren, sfeervolle kleuren en tastbare texturen om te ontdekken. Het karakter van een tuin ontwikkelt zich ten volle over de jaren als de nieuwe aanplanting weeldig groeit en bloeit.

Tuinen Vercammen Text LogoRealisatie

Een tuin aanleggen is niet iets dat u elke dag zult doen. Wij zijn er echter dagelijks mee bezig en weten dan ook op de juiste manier hieraan te beginnen. We werken steeds nauwkeurig volgens het uitvoerings- en aanplantingsplan en indien nodig wordt er mits overleg bijgestuurd. Met behulp van dit ontwerp ziet uw tuin er niet alleen mooi uit na de aanleg, maar ook de jaren nadien.

Kris Vercammen Tuinontwerp en Landschapsarchitectuur
Kris Vercammen Tuinontwerp en Landschapsarchitectuur

Tuinen Vercammen Text LogoAanpak

Voor de aanleg volgens een bestaand of door ons ontworpen plan kan u altijd bij ons terecht. Wij verzorgen de totale uitvoering met ons eigen team en werktuigen, van voorbereidende grondwerken tot de afgewerkte oplevering.

Voor een optimale aanpak en minimale werktijd plannen we de uitvoering zorgvuldig zodat de juiste materialen en planten op het juiste moment vers geleverd en verwerkt worden.

Aan het einde van de dag proberen de werf ook zo netjes mogelijk achter te laten, om de volgende dag zonder belet verder te kunnen werken.

De opvolging van de werken doen wij samen met u, de bouwheer, of uw originele tuinontwerper.

Tuinen Vercammen Text LogoTuininrichting

De natuurlijke pracht van planten in een tuin wordt versterkt met duurzame materialen en elementen. Daarnaast zijn er tal van andere mogelijkheden om de inrichting van uw tuin te verzorgen.

Decoratieve Elementen en Tuinverlichting
Om extra sfeer in uw tuin te brengen of een bepaalde perceptie te creëren kan er gewerkt worden met decoratieve elementen en sierplanten. In combinatie met een uitgekiende tuinverlichting blijft uw tuin ‘s avonds ook betoverend.

Kunst- en beeldwerken, rotsen, sierstenen, plantbakken, sierpotten, hang- en klimplanten, stronken, belichting, lantaarns, poortjes, bruggetjes, ...

Vijvers en Waterelementen
Water is altijd aanwezig in een natuurlijke omgeving en is dus het ideale element om uw tuin dynamisch en interactief te maken. Van waterbiotopen vol leven en verfrissende zwemvijvers tot het geluid van kabelende beekjes, bruisende fonteintjes, en de look van moderne watertredes en watervalmuurtjes.

Verharding
Met verharde paadjes, patio’s, terrassen en opritten wordt de toegang tot al dat natuurschoon vereenvoudigd. Door natuurlijke materialen te gebruiken zoals hout, natuursteen, dolomiet, draagt het ook bij aan de ecologie en esthetiek van de tuin.

Afsluitingen
Om uw persoonlijke levenssfeer af te schermen, of aparte plekjes te creëren in uw tuin zijn er verschillende mogelijkheden voorhanden waarbij uw voorkeur bepaalt of u kiest voor haagjes, muurtjes, hekjes, schermen, schanskorven of wanden.

Tuinhuisjes en Bijgebouwen
Als u nood heeft aan een opbergruimte voor tuingereedschap, speelgoed, vijver- of zwembadapparatuur of een gezellig droog plekje om te ontspannen temidden van uw groene weelde kunnen wij een gepaste constructie uitwerken en realiseren.

Tuinmeubilair
Voor uw persoonlijk comfort buitenshuis zijn er duurzame tuinmeubelen en accessoires in alle materialen en varianten beschikbaar. We ontwerpen en bouwen ook kleine constructies, zoals BBQ's, tuinhaarden en bankjes op maat van uw tuin.

Kunstgras en -planten
Tegenwoordig zijn kunstgras en -planten praktisch niet meer te onderscheiden van hun levende soortgenoten, en worden ze vaker toegepast in tuinen en perkjes die een solide look en weinig onderhoud nodig hebben, zoals bv. interieurtuinen.

Op Maat
Ook eigen ontwerpen en ideeën kunnen we uitwerken tot een realiseerbaar plan, waarbij we zowel eigen expertise als vertrouwde specialisten aanwerven om op maat gemaakte oplossingen te bedenken en specifieke producten te fabriceren.

Kris Vercammen Tuinontwerp en Landschapsarchitectuur Kris Vercammen Tuinontwerp en Landschapsarchitectuur

Tuinen Vercammen Text LogoPraktisch

Voorbereiding
Alvorens de eerste bomen te planten of stenen te leggen, zijn goede voorbereiding van de bodem en duidelijke afspraken met de bouwheer noodzakelijk.

Tijdens de voorbereidingswerken voeren we eerst bodemcontrole en grondwerken uit om de bodemkwaliteit te verbeteren en een goede basis te bekomen voor de verdere tuinaanleg. Putten voor vijvers en zwembaden worden uitgegraven en de terreinen vereffend. Afhankelijk van het grondwaterpeil worden er draineerbuizen geplaatst om overtollig water tijdig af te voeren. Indien nodig worden ook de kabels en leidingen gelegd voor eventuele verlichting of sproei-installaties.

Uitvoering
Na het effenen van het terrein wordt er begonnen met de aanleg van funderingen voor vijvers, zwembaden, tuinhuisjes en verharde oppervlakken zoals terrassen en opritten. Dit wordt meteen opgevolgd door de bestrating ervan en de bouw van vaste constructies. Ook omheiningen en shuttingen worden grotendeels al geplaatst. Als de infrastructuur van de tuin klaar is worden de planten en inrichtingselementen aangeleverd en kan er begonnen worden met de aanplanting. Gras wordt gezaaid, hagen en bomen geplaatst, en bloembollen en knollen geplant. Tijdens de afwerking worden de losse decoratieve elementen geplaatst en bodembedekking toegevoegd.

Oplevering
Als de werf omgetoverd is tot een tuin, is de aanleg klaar. Alles wordt netjes opgeruimd, afval door ons afgevoerd, verhardingen en constructies gereinigd, vijvers of zwembaden gevuld. Met het ontwerpplan in de hand voeren we samen met u een laatste inspectieronde doorheen uw nieuwe tuin uit en geven we verzorgingstips en onderhoudadvies. Uiteraard volgen we onze projecten daarna nog op en vervangen we zwakke of dode planten die slecht wortel schieten. Nu kan u van uw tuin beginnen genieten terwijl deze zich verder ontwikkelt.