Tuinen Vercammen Text Logo Tuinaanleg Praktisch

Een tuin moet groeien en heeft enkele jaren nodig om zich te ontwikkelen. De jonge planten die vers aangeplant worden hebben tijd en ruimte nodig om te kunnen uitgroeien tot een karaktervolle charmante tuin.

Voorbereiding
Alvorens de eerste bomen te planten of stenen te leggen, zijn goede voorbereiding van de bodem en duidelijke afspraken met de bouwheer noodzakelijk.

Tijdens de voorbereidingswerken voeren we eerst bodemcontrole en grondwerken uit om de bodemkwaliteit te verbeteren en een goede basis te bekomen voor de verdere tuinaanleg. Putten voor vijvers en zwembaden worden uitgegraven en de terreinen vereffend. Afhankelijk van het grondwaterpeil worden er draineerbuizen geplaatst om overtollig water tijdig af te voeren. Indien nodig worden ook de kabels en leidingen gelegd voor eventuele verlichting of sproei-installaties.

Uitvoering
Na het effenen van het terrein wordt er begonnen met de aanleg van funderingen voor vijvers, zwembaden, tuinhuisjes en verharde oppervlakken zoals terrassen en opritten. Dit wordt meteen opgevolgd door de bestrating ervan en de bouw van vaste constructies. Ook omheiningen en shuttingen worden grotendeels al geplaatst. Als de infrastructuur van de tuin klaar is worden de planten en inrichtingselementen aangeleverd en kan er begonnen worden met de aanplanting. Gras wordt gezaaid, hagen en bomen geplaatst, en bloembollen en knollen geplant. Tijdens de afwerking worden de losse decoratieve elementen geplaatst en bodembedekking toegevoegd.

Oplevering
Als de werf omgetoverd is tot een tuin, is de aanleg klaar. Alles wordt netjes opgeruimd, afval door ons afgevoerd, verhardingen en constructies gereinigd, vijvers of zwembaden gevuld. Met het ontwerpplan in de hand voeren we samen met u een laatste inspectieronde doorheen uw nieuwe tuin uit en geven we verzorgingstips en onderhoudadvies. Uiteraard volgen we onze projecten daarna nog op en vervangen we zwakke of dode planten die slecht wortel schieten.
Nu kan u van uw tuin beginnen genieten terwijl deze zich verder ontwikkelt.

Tuinen Vercammen
Tuinen Vercammen