Tuinen Vercammen Text Logo Tuinrenovatie en Herstellingen

Als de natuur zich meester maakt over een tuin wordt deze overdadig onderworpen aan de kracht van weerselementen, woekerend onkruid, onverbiddelijke wildgroei en fantatieke herbivoren

Heraanleg
Verwildering van een tuin komt meestal door verwaarlozing. Of de oorzaak nu tijdsgebrek, nalatigheid of onkunde van de vorige eigenaars is, het kwaad (en het onkruid) is geschied. Om dergelijke probleemtuinen terug in oorspronkelijke staat te herstellen kan een hardnekkig onderhoud al wonderen doen, maar moeten er alsnog heraanplantingen en bodemherstellingen gebeuren. Ook verweerde constructies kunnen beter gesloopt worden en eventueel vervangen. Het is dan ook de perfecte moment om tijdens de heraanleg planten te herschikken, verlichting te plaatsen of kleine wijzigingen toe te voegen. Als de renovatie echter te ingrijpend wordt, kan er beter gekozen worden voor een volledig heraanleg met een vernieuwd ontwerp.

Herstellingen
Voor verweerde tuinconstructies en -elementen moet de hele tuin niet omgeploegd worden, maar kunnen we deze gewoon herstellen of vervangen. Dit kan zowat alles omvatten van houtwerk en metselwerken repareren tot gebroken tegels vervangen en verhardingen opnieuw egaliseren. Ook beschadigde bomen en planten kunnen beschermd en verzorgd worden om afsterving te voorkomen.

Tuinen Vercammen
Tuinen Vercammen